dimecres, 6 de febrer del 2008

Informació d'Organyà=organya.cat

Bé, potser ha estat culpa meva. Suposo que les ganes d'explicar allò que vull contar han passat davant d'allò que havia de dir primer pel que fa referència a la informació del poble.
Està clar. Per tenir la millor informació de l'esdevenir del poble cal anar al poble. I quin lloc és millor per trobar la informació?d
L'Ajuntament.
L'ajuntament d'Organyà. De tots, dels vilatans i dels forasters, dels autòctons i dels turistes, dels ganxos i dels pixapins. De tots.
Si sumem: Ajuntament, informació i internet, el resultat és el seu portal web, és a dir www.organya.cat . Si, si, punt cat, és a dir, un web fet en català. Ni .com , ni .net. Ni de moment .ct , que és el que ens correspondria com a nació. De moment ja ens serveix el .cat.
El web, eina de comunicació a internet per excel·lència de l'Ajuntament, ha d 'agraïr la seva posada a punt i la seva actualització, als seus treballadors. Perquè, com tot a internet, una cosa és el que es veu, i una altra cosa és la feina que cal fer entre bastidors per a que el públic pugui gaudir-ne i utilitzar els recursos posats al servei de l'usuari.
Aquest web, si no tinc mal entès és la segona versió, hereva d'una plana molt bàsica que la Diputació de Lleida va posar a l'abast de tots els ajuntaments de la seva província. És gràcies a aquesta Diputació, que tots els municipis lleidatans ofereixen les seves dades principals als visitants. Això si, Organyà i el seu web van un pas més enllà, oferint als usuaris molts més serveis.
Entre d'altres:
  • Informació municipal, oferint informació detallada de la composició del Consistori.
  • Documentació i plànols del POUM
  • Informació de les llicències urbanístiques
  • Tramits en línia
  • Informació dels esdeveniments i festes,
  • Informacions de la història de la vila,
  • Serveis d'interès
  • Promoció turística
Endemés dels serveis típics d'altres webs, com els de com arribar, situació, plànol, el temps, formularis de contacte, de queixes...i la galeria fotogràfica, en la que la gent que vol col·laborar pot enviar les fotos que il·lustrin el poble, amb la seva gent, els seus paissatges, els seus monuments, les seves festes. I links a altres webs relacionades amb el poble.

En resum un web prou important com per tenir-lo present a la carpeta de favorits, per anar-lo visitant periodicament si volem estar informats de l'esdevenir del nostre poble.


Jordi300
__
Haurem observat que, durant tot el text, parlo del web en masculí. I és que el web fa referència al portal web que és el conjunt de pàgines web en que es veuen les informacions. D'aquesta manera un web és un conjunt de pàgines web inter-relacionades.

3 comentaris:

Roger M F ha dit...

Hola Jordi, la veritat es que he descobert el teu blog per casualitat, mentres mirava el del Xavier Espar i m'ha fet gràcia deixar-te un comentari.
En primer lloc per dir-te que trobo molt bona la idea de crear un blog d'Organyà,internet es un lloc enorme on pobles petits com el nostre s'hi han d'anar fent el seu espai i crec que amb els bloc es un bon mètode per fer-ho.I després perquè per als que no passem els 365 dies de l'any allà dalt (però que ja ens agradaria,i molt) es un plaer poder estar informats sempre de coses relacionades amb Organyà a través d'Internet.
Bé, no m'he presentat: Sóc el Roger, el fill de la Lourdes de Cal Pletes.
Jo també tinc un blog, (un fotolog) si vols fer-hi un cop d'ull és aquest http://www.fotolog.com/nauet_kt

Petons per tots,

Nauet

~xααvι!! ha dit...

Hola Jordi!!!!! Sóc el Xavier Merencio, el del Macbook...
Ostres!! Que bé no, això del .cat a Organyà???
Ja era hora!!! Abans, per entrar a la web d'organyà havíem d'entrar a organya.ddl.es o algo per l'estil...
Molts records a la família!!!

Hello! This is my professional blog. ha dit...

Hola!
Sóc de Barcelona. La meva familia de part de pare, incloent el meu pare, són d´Organyà i Cabó.
Sabeu si hi ha alguna web on els d´Organyà o gent amb vincles amb Organyà es trobi per la xarxa per parlar, forums, etc...per saber les coses que passen a Organyà...etc.?
Moltes gràcies.
Climent