dissabte, 2 de febrer del 2008

Organyà al Google Earth

Coneixeu el programa gratuït Google Earth.
http://earth.google.com/intl/es/download-earth.html
Per als que no el conegueu encara, heu de saber que es tracta d'un programa que representa la terra vista des de l'espai, com si des d'un satel·lit es tractés. Una gran foto esfèrica de la bola del món, amb una qualitat prou bona com per distingir la taulada de casa nostra.
Aquest programa, totalmente visual, té uns senzills comandaments per controlar que es vol veure. Es poden fer visites de qualsevol punt del nostre planeta. I... entre ells, el nostre poble, es clar. Està tan ben fet que a més a més podreu simular un vol amb avionet i veure les muntanyes en tres dimensions. Tot un espectacle visual, digne de veure a la pantalla del vostre ordinador, per no dir si teniu oportunitat, de connectar l'ordinador a la tele nova de plasma. Podreu venir pel sud des del Pont d'Espia tot resseguint el Segre amunt, passant per la gravera, per les Hortes, veureu les esses de la carretera vella, el riu de Fontanet i la seva afluència al Segre, els Vilançats, la palanca de Figols i el centre del poble. I així ho podeu fer fent veure que veniu de La Seu, o del Cap de la Vall, o des de Voloriu. Sense cap mena de dubte un espectacle visual impressionant. I per si això no fos poc, a sobre, encara hi ha la possibilitat de veure les fotografies que els usuaris d'aquest programa ( gràcies al web: www.panoramio.com)han situat des del lloc que van fer la fotografia o el que es veu en aquell lloc. Però, això no és tot, els vídeos del youtube (http://es.youtube.com ), també es poden situar sobre el mapa. I així, tan nosaltres com qualsevol viatger que vulgui planificar un viatge pot veure, fàcilment i des del mapa que té davant, els detalls que per les característiques del programa, es podien escapar a la foto del satèl·lit.
En resum un programa excel·lent que farà que passem moltes més hores davant de l'ordinador, i que a més a més ens permet d'ensenyar a tot el món com de bonic és el nostre poble si afegim les nostres fotografies.
No cal dir que jo ja he fet la meva aportació i que continuaré fent-ho per tal de que tothom pugui veure Organyà amb els meus ulls d'enamorat de la vila de les Homilies.
M'agradaria que aquest escrit esperonés altres ganxos per a col·laborar en aquest projecte tan gratificant.
Sabeu de sobres que qualsevol consulta que vulgueu fer, estic sempre apunt.